Ballagásra ajándék ötletekMagyarország nyitólapja
NyitólapAjándék ötletekTermékekOnline fotókidolgozásÁrlistaKosárBallagási hírek, ötletekKapcsolat

Versek, idézetek ballagásra - Mondom néktek: mi mindig búcsúzunk ...

Címkék - ballagás, ballagási-idézetek, búcsú, idézetek, versek
Továbbmegyünk, tovább ballagunk.  - Versek, idézetek ballagásra - Mondom néktek: mi mindig búcsúzunk ...
Továbbmegyünk, tovább ballagunk.
Legszebb versekből, idézetekből válogatra ballagásra - Mondom néktek: mi mindig búcsúzunk ... „Ha van benned erő tenni, legyen tevékenységed szeretetteljes, ha nincs benned tetterő, s gyönge vagy, legyen gyöngeséged szeretetteljes.” (Lev Tolsztoj) ... Reményik Sándor: Mi mindig búcsúzunk Mondom néktek: mi mindig búcsúzunk. Az éjtől reggel, a nappaltól este, A színektől, ha szürke por belepte, A csöndtől, mikor hang zavarta fel, A hangtól, mikor csendbe halkul el, Minden szótól, amit kimond a szánk ...

... Minden mosolytól, mely sugárzott ránk, Minden sebtől, mely fájt és égetett, Minden képtől, mely belénk mélyedett, Az álmainktól, mik nem teljesültek, A lángjainktól, mik lassan kihűltek, A tűnő tájtól, mit vonatról láttunk, A kemény rögtől, min megállt a lábunk. Mert nincs napkelte kettő, ugyanaz, Mert minden csönd más, - minden könny, - vigasz, Elfut a perc, az örök Idő várja, Lelkünk, mint fehér kendő, leng utána, Sokszor könnyünk se hull, szívünk se fáj.

Hidegen hagy az elhagyott táj, - Hogy eltemettük: róla nem tudunk. És mégis mondom néktek: Valamitől mi mindig búcsúzunk. Az életünk útján haladnunk kell, mennünk, De néha majd itt, bent még visszatekintünk, Emlékezünk, s akkor felbukkan sok emlék. . . . Ó, az idő siet, az ember tovább lép. Elbúcsúzunk és elválunk. Továbbmegyünk, tovább ballagunk. Saját útján jár mindenki; Ez az élet: menni, menni. . .

Idézetek:

Dosztojevszkij: Karamazov testvérek: „Gyermekeim, ó drága barátaim, ne féljetek az élettől! Hiszen olyan szép az, mikor valami jót és igazat cselekszik az ember!”

Áprily Lajos: „Ámulni még, ameddig lehet, amíg a szíved jó ütemre dobban, megőrizni a táguló szemet, mellyel csodálkoztál gyermekkorodban.”

Végh György: „Elmúlt, mint minden más pillanat, mégis tudjuk, hogy múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak!"”

Kalász László: „Rebbenünk mi is szét a nagyvilágba, s folytatjuk köptünk, céllal, céltalan, s egyenként a tág mezőt bejárva, tesszük dolgunk: hisszük, értelme van.”

Reményik Sándor:„Nem a mi dolgunk igazságot tenni, A mi dolgunk csak: igazabbá lenni.”

Horatius: „Csak erőtökhöz mért dologba fogjatok és fontolják meg soká, mit bír el vállatok. s mit nem.”

Som Lajos: „Talán Te is úgy érzed, a világ szűk neked, Korlátok közé szorítva éled az életed. Álmaidban is csak önmagad keresed De hidd el, soha nem volt ilyen jó neked.”

Blaise Pascal: „Tudnunk kell, mire vagyunk képesek, több vagyunk a semminél, de nem vagyunk minden.”

Joseph Addison: „Messze, a napfény sugarai közt ott lebegnek legmerészebb vágyaim. Talán nem érhetem el őket, de felnézhetek és láthatom szépségüket. Hihetek bennük és próbálom követni az utat, melyet kijelölnek.”

Juhász Gyula: „Induljunk vígan és remélve a boldog, szép jövő elébe, Miénk a hely a nap alatt, míg szívünk bátor és szabad.”

Vajda János: „Diák marad az ember amíg él, leckéjét a sírig tanulja, nehezebbet mindig a réginél.”

Lev Tolsztoj: Ha van benned erő tenni, legyen tevékenységed szeretetteljes, ha nincs benned tetterő, s gyönge vagy, legyen gyöngeséged szeretetteljes.”

Reményik Sándor:„Viszontlátásra!- mondom és megyek, robognak vonatok és életek. Bennem legbelül valami remeg. Nem tudom, sose tudhatom, szoríthatom-e még azt a kezet, amit elengedek.”

József Attila: „Igazi lelkünket, akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre.”

Kölcsey Ferenc: „Kis csónak csak életünk, a sors az óceán. Most szép partokon köthetünk, majd hullám kénye hány. De kedvezően lengő szelet, s dörgő vészt a csónak felett tűr a bölcs egyformán.”

Papp László: „Megcélozni a legszebb álmot Komolyan venni a világot Mindig nevetni és remélni Így érdemes a földön élni.”

Kipling: „Ha az órát úgy betöltöd, hogy benne érték hatvan percnyi van, minden kincsével bírod ezt a földet, s ami még több: ember vagy fiam!”

Madách Imre:„E boldog, békés négy diákesztendő, Örökre elmúlt, vissza soha nem jő. Mint álom, úgy suhan tova, Diákok többé nem leszünk soha.”

Jobbágy Károly: Búcsúzó Búcsúzunk attól,aki minket éveken át a jóra intett, tanított -s védett,hogyha kellett; így cseperedtünk szíve mellett. Mennyi apró és nagy viharban vitt minket féltve,szinte karban; lelkünket mentve,fedve sokszor óvott jövendő záporoktól. Volt otthonunk és legtöbbünknek anyánk,apánk -ki kísért minket; de amit ők nem tudtak adni, azt kaptuk itt nyolc év alatt mi. Apró gyermekként még remegve léptünk ebbe az épületbe, s most úgy megyünk el,hogy az élet titokból -tiszta törvénnyé lett. Bárhová nézünk,most már minden úgy villan vissza szemeinkben, ahogy hosszú pár éves múltunk alatt azt itten megtanultuk. Feledheti anyját a gyermek? - Álmában új életre kelnek, s öreg korban is fényben állnak gesztusai elmúlt szavának. Épp így mi is már mindenképpen magunkba zárva,rejtve,szépen visszük azokat,kik szeretnek, s emlékét derűs reggeleknek. S pajzsként emeljük,hogyha zordul kínoknak kardja ránk csikordul, mert az a pajzsunk,az a vértünk, mit itt tanultunk,s végigéltünk.
Szólj hozzá a cikkhez - 0 hozzászólás - 2011-05-18 11:10:00
Ajánlott oldalak
Keresés   -   Válassz témakört a legördülő menü vagy az ikonok segítségével
Keresés
Hírek, érdekességek Ballagásra ajándékok  receptek Ballagásra tippek, ötletek Ballagási sms-ek  versek, énekek, dalszövegek
Szólj hozzá
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, most könnyen és gyorsan megteheted.
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás - legyél Te az első
SimultanOnline