Ballagásra ajándék ötletekMagyarország nyitólapja
NyitólapAjándék ötletekTermékekOnline fotókidolgozásÁrlistaKosárBallagási hírek, ötletekKapcsolat

Óvodai ballagási versek - Búcsúzás az óvodától

Címkék - ballagás, ballagási-idézet, búcsú, idézet, ovi, óvoda, részlet, vers
Óvodai ballagási versek - Búcsúzás az óvodától - Óvodai ballagási versek - Búcsúzás az óvodától
Óvodai ballagási versek - Búcsúzás az óvodától
Óvodai ballagó gyerekeknek ajánljuk az alábbi gyönyörű idézeteket. Gyermekeknek a gyermekekről szól, kedves és szívmelengető hangvételben. Minden szülő szívét melegség hatja át, ezen sorok olvasása közben. Bihari Klára, andori Dezső, Donászi Magda, Mentovics Éva, Takács Klára írásaiból szemezgettünk a ballagó óvódások részére.
Takács Klára: Ovisok búcsúja Látjátok, én hogy megnőttem, Iskolás lesz már belőlem! Tanulom majd az abc-t, Betűt írok és olvasok, Tudni fogom, milyen az Hogy öt meg öt az tíz! Azért gondolok majd rátok, Milyen jó is tinektek, Csak játszatok, csak nevettek, S jegyre sose feleltek! Jövőre, ha ti is jöttök, Ne féljetek segítek, Megmutatom, hol a mosdó, Tornaterem, tanári, S az udvaron, meglátjátok, Jókat fogunk mókázni!

Donászi Magda: Búcsú Búcsúzzunk jókedvvel! Búcsúzzunk vidáman! Egyszer találkozunk Majd az iskolában. Addig arra kérem Az új nagycsoportot: Mackóra, babára Viseljenek gondot. Vízipálmánk szomjas, Nagyon sokat iszik. A kaktusz keveset, Kövirózsánk kicsit. Vigyázzatok könyvre, Kisszékre, kiságyra! Kedves új nagycsoport! A viszontlátásra!

Bihari Klára: Válás az óvodától Most látom csak, milyen szép itt, Színes képek hófalon. Virág tarka cserepekben, Játék földön, asztalon. Itt játszottam három évig, Nőttem, s velem nőtt a szék, A baba, a labda, az autó, Tanultam verset, mesét. A csengőig ágaskodtam, Most elérem könnyedén, S a kicsiknek most én mondom, Te is megnősz kisöcsém! Holnap már nem csengetek be, Nem játszom az udvaron, De három év örömével, Megyek tovább utamon.

Tandori Dezső: Óvodások ballagó-dala Billegünk, ballagunk, jó így körbejárni; itt vagyunk meg ott vagyunk: Tessék meg- megállni. Mint a fűben a madár- körülnéz és messze száll. Billegünk, ballagunk, mindent körbejárunk; itt vagyunk meg ott vagyunk: ez volt a mi házunk. Megszerettünk óvoda- nem felejtünk el soha!

Mentovics Éva: Hív a csengő Három éves múltam éppen. Eleinte sírtam, féltem. Eltelt egy év, kettő, három, hat gyertya ég a tortámon. Gyorsan szálltak el az évek. Már nem sírok, nem is félek. Sőt, hogyha még engednétek, itt töltenék néhány évet. Tudom, tudom, ezt nem lehet. Meg is értem, s elmegyek. Vágyom is a sok tudásra. Vár a tankönyv, irka, táska. Csengő hív a tantermekbe. Vár a betű, számok, lecke. Óvó nénik, kis pajtások - néha azért visszajárok.
Szólj hozzá a cikkhez - 0 hozzászólás - 2011-05-17 18:26:14
Ajánlott oldalak
Keresés   -   Válassz témakört a legördülő menü vagy az ikonok segítségével
Keresés
Hírek, érdekességek Ballagásra ajándékok  receptek Ballagásra tippek, ötletek Ballagási sms-ek  versek, énekek, dalszövegek
Szólj hozzá
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. Ha még nem regisztráltál, most könnyen és gyorsan megteheted.
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás - legyél Te az első
SimultanOnline